Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Förberedande utbildningar

The Music College

Högskolan för scen och musik samverkar med Folkhögskolan Angered, i en ettårig förberedande musikutbildning.

The Music College riktar sig till dig som har grundläggande färdigheter inom något musikaliskt uttryckssätt, men som kanske inte har någon tidigare formell musikutbildning.

Du är aktiv inom exempelvis elektronisk musik, hiphop, R&B, DJ, pop, folk- och världsmusik, rock eller hårdrock.

Du har fyllt arton år. Du är motiverad att studera ett år för att förbereda dig för högre studier eller för att i större och mindre utsträckning bli yrkesverksam inom musikområdet.

Om du saknar fullständiga gymnasiebetyg kompletterar du dem under året och skaffar dig högskolebehörighet.

Kursen berättigar till studiemedel.

Sista ansökningsdag var 20 maj 2016.

Om du söker kallas du till audition.

För mer info och anmälan www.themusiccollege.se

 

Angereds Teaterskola

Högskolan för scen och musik samverkar med Folkhögskolan Angered, i en ettårig förberedande skådespelarutbildning.

Angereds Teaterskola är för dig som vill utveckla dig som skådespelare. Den är ettårig och görs i samarbete med Angereds Teater och i samverkan med kandidatprogrammet i skådespeleri på Högskolan för scen och musik. Kursen är studiemedelsberättigad.

Angereds Teaterskola är en intensiv och grundläggande kurs där målet är att din kropp och röst utvecklas för scenen. Du tränar närvaro, uppmärksamhet, spontanitet och kreativitet under två terminer. Genom improvisation, rörelse- och röstövningar, scenframställning och textarbete får du redskap för att bli tryggare och modigare på scenen. Under vårterminen deltar du i en offentlig produktion på Angereds Teaters scen. 

Teater bygger på samarbete och vi lägger fokus på din kreativitet och samspel med dina klasskamrater. Under handledning av professionella lärare arbetar du i olika block med grundläggande träning i improvisation och sceniska projekt.

Du behöver inte ha fullständig gymnasiebehörighet (du har företräde till folkhögskolans gymnasiekurser om du vill läsa upp allmänna ämnen efter kursen). Från 18 år och uppåt. 

Ansökan före 15 maj, antagningar 24-26 maj.

För ytterligare information, se Folkhögskolan i Angered

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2017-04-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?