Till startsida
Webbkarta

Konstnärligt masterprogram i teater, fördjupat skådespeleri (120 hp)

Masterutbildningen i teater, fördjupat skådespeleri, vänder sig till skådespelare som varit yrkesverksamma några år och som vill vidareutveckla sig som scenkonstnärer och bedriva ett undersökande arbete under längre tid.
Utbildningen är forskningsförberedande.

Studenterna 2014-2016: Charlott Lihnell, Annikki Wahlöö, Jennie Rydén, Caisa-Stina Forsberg (Foto: Johan Wingborg)

Examination 2016
I februari och april ägde examinationerna med nuvarande studenterna rum. 
Läs mer om deras projekt här

 

Nyfiken på utbildningen? I en ny film får du inblickar i idéer och miljöer
Till filmen

Läs mer om tidigare studenter
Läs mer om lärarna och deras syn på utbildningen

Utbildningens innehåll
Masterutbildningen i teater, fördjupat skådespeleri, vänder sig till skådespelare som varit yrkesverksamma några år och som vill vidareutveckla sig som scenkonstnärer och bedriva ett undersökande arbete under längre tid. Du söker till utbildningen med en personlig projektidé inom området scenisk gestaltning/skådespeleri. Det är även möjligt att söka som grupp eller kollektiv. Utbildningen syftar till att stödja studenter att vidareutveckla sin konstnärliga praktik, att få vidgade perspektiv och kompetenser samt att utveckla en förmåga att artikulera, kontextualisera och reflektera över sitt eget konstnärskap liksom scenkonstnärliga frågor i vår samtid. Utbildningen är forskningsförberedande.

Masterutbildningen i teater, fördjupat skådespeleri, är en tvåårig utbildning på heltid. En stor del av utbildningen består av ett självständigt undersökande arbete (examensarbete) där studenten genomför ett eget projekt utifrån en specifik frågeställning eller tematik. Detta löper under de två åren och redovisas såväl sceniskt som skriftligt. I arbetet med det egna projektet ges studenten stöd genom handledning, seminarier, workshops och ett labbforum där projekten regelbundet processas i grupp i feedback-sessioner. Denna del av utbildningen kopplar tydligt till den konstnärliga forskningen inom området.

I övrigt innehåller utbildningen kurser med fördjupning i regi, film, performance, metodiskt arbete, kommunikation och omvärld och akademiskt och konstnärligt skrivande. Samläsning sker i många av kurserna med övriga masterutbildningar inom scenområdet. Utbildningen bedrivs på svenska och engelska.

På utbildningen undervisar nationellt och internationellt verksamma lärare och konstnärer. Vi samarbetar med institutioner, fria grupper, plattformar och scenkonstnärer såväl lokalt som internationellt. Under innevarande masterperiod bedriver vi ett samarbete med bla Backa Teater.

Kontaktinformation

Henrik Andersson

Studierektor,

Telefon:
0703-12 65 99

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?