Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Inledning

Kyrkomusikutbildningen vid Högskolan för scen och musik finns på flera nivåer - från kandidatutbildning i kyrkomusik och masterutbildning till forskarutbildning.

Kandidatutbildningen har arbetats om och ges sedan hösten 2014 med nytt innehåll och med nya antagningsprov.

Masterutbildningen i orgel med relaterade klaverinstrument är internationell och lockar studenter från flera länder.

Foto: Johan Wingborg

Göteborg har på senare år blivit en orgelstad som räknas även internationellt. Den nordtyska barockorgeln i Örgryte Nya Kyrka, den nyrenoverade tyskromantiska orgeln i Vasakyrkan och den fransksymfoniska orgeln i vårt eget hus är några exempel på instrument som våra studenter använder under utbildningen.

Podcast: Det handlar om orglar

I andra avsnittet av vår jubileumspodcast Konstnärligt talat handlar det om hur Göteborg blev en av de ledande städerna för forskning och byggandet av orglar. Vi tar också reda på vad man egentligen gör som kyrkomusiker, och så träffar vi doktoranden Uwe Steinmetz som gör förtrollande musik som förenar jazz och improvisation med sakral musik. Övriga medverkande: Hans Davidsson, (Göteborg International Organ Academy), Hanna Drakengren m fl studenter från kyrkomusikerutbildningen vid Högskolan för scen och musik.

Kontaktinformation

Anders Köllerström

Enhetschef,

Telefon:
031-786 4168

Kontaktinformation

Christina Ekström

Programansvarig,

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2017-09-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?