Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Inledning

Kammarmusik och instrumentalundervisningen står i fokus på kandidatprogrammet med klassisk inriktning. Men programmet är mer än en utbildning, det är också en mötesplats som genomsyras av en känsla av gemenskap och samarbete på alla nivåer. Det är både lärare och studenter överens om.

Nytt för 2016!

Från höstterminen 2016 blir kandidatutbildningen i musik med klassisk inriktning en internationell utbildning. Detta innebär att vissa delar i undervisningen sker på engelska. 

Vi är stolta över att vi erbjuder en miljö som kan inspirera och skapa en kreativ stämning där studenterna uppmuntras att satsa på sina egna initiativ”

Anders Köllerström, enhetschef

Intervju med Galina Djordjevic, violin

 

 

Rasmus Osbeck, Malin Sjökvist och Lúcia Silva, tre av slagverksstudenterna på Högskolan för scen och musik, spelade in Tobias Broströms verk ”Bridging the World” för det danska förlaget Edition Svitzer. 

Podcast: Kalla det klassiskt

Den här podcasten handlar om de klassiska musikutbildningarna vid Högskolan för scen och musik. Vi får också höra delar av en föreläsning av Anders Carlsson, doktor i musikvetenskap. Han berättar om Göteborgs musikliv under 1800-talet och fram till bildandet av orkesterutbildningen. Den ligger till grund för det som idag är musikdelen av Högskolan för scen och musik. Dessutom får vi träffa Galina Djordevic som läser sitt första år på kandidatutbildningen i klassisk musik.  

 

Läs mer om den klassiska kandidatutbildningen:

Studenten Camilla Hedner och enhetschefen Anders Köllerström berättar om vardagen

Studenten Johanna Niederbacher och kursledaren Robert Schenck berättar om undervisningsformer och kammarmusik

På repetition - följ med studenterna när de repeterar med kammarorkester!

 

Kontaktinformation

Anders Köllerström

Enhetschef,

Telefon:
031-786 4168

Kontaktinformation

Maria Wigander

Programansvarig,

Telefon:
031-786 40 69

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2017-03-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?